Carme Magem Prat neix a St. Vicenç de Castellet (Barcelona), on hi viu fins a finals dels 80. Actualment resideix a Sant Cugat del Vallès.

La seva formació artística comença ben aviat al Cercle Artístic de Manresa, continua a Sabadell i a l’Escola Municipal d’Art de Sant Cugat del Vallès.

Cursa estudis universitaris d’infermeria i especialitat gine-obstètrica. Exerceix la seva professió de llevadora des de l’any 1981.

La seva trajectòria sempre ha estat dividida entre el món de la sanitat, en l’àmbit de l’atenció a la dona i el món de l’art, exposant a diferents galeries de Barcelona, Vitória, Lleida, Granollers, Terrassa, Sabadell, Saragossa, Sevilla, Oman, Emirats Àrabs, entre d’altres. També participa a prestigioses fires internacionals com St-Art a Strasburg, Salón des Antiquaries a Nancy, Lille Art Fair, Abu Dhabi Art Fair, Affordable Art fair a Singapur, Londres, NY, ect.

Durant molt temps treballa principalment l’oli i el dibuix i des de principis del 2005 s’introdueix en el collage, aconseguint una tècnica pròpia que combina aquest amb la pintura a l’oli, creant un efecte molt característic en les seves obres.

Immersa cada cop més en aquesta tècnica, aprofundint i investigant totes les seves possibilitats, tracta diversos temes, entre els qual destaca la figura femenina, el retrat i diferents rostres plens d’expressivitat.

El retrat és una part significativa de la seva obra, personatges mítics del món del cinema, les arts, la cultura, la lluita social...i també de particulars realitzats per encàrrec.

Darrerament ha col·laborat amb diferents publicacions i obres seves han estat portada de llibres i revistes d’àmbit nacional i internacional.

“El collage m’atreu poderosament, em sedueix, em diverteix i m’ofereix constant sorpresa dins del procés creatiu. Fa que una imatge coneguda pugui tenir mil lectures diferents i suggerir emocions insòlites.”

 “M’agrada pensar que la meva obra transmet harmonia, una dosi de descans i de plaer per als sentits, un espai on la ment pugui viatjar a racons guardats en la memòria i descobrir-hi una nova vida, nous colors i nova llum.”

 

Carme Magem Prat